Başbakanın hakaret dolu açıklamaları, hükümetin uzlaşmaya bir türlü yanaşmaması, günlerdir soğuk ve açlık içindeki bekleyişin sonucu konfederasyonlar toplandı ve beklenen karar alındı. 4 Şubat Perşembe günü genel greve gidilecek. 4 Şubat günü Türkiye’de hayat duracak.

Bunun üzerine emek örgütleri dün (02.02.2010) saat 12.30’da Taksim Meydanı’ndan Galatasaray’a doğru bir yürüyüş gerçekleştirdi. Türk-İş 1. Bölge, DİSK İstanbul Avrupa Yakası Bölge Temsilciliği, KESK İstanbul Şubeleri, Kamu Sen İstanbul İl Temsilciliği, İstanbul Tabip Odası, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Diş Hekimleri Odası’nın ve ilerici kurumların katılımıyla gerçekleşen yürüyüşün ardından Galatasaray Lisesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasını tüm örgütler adına DİSK Genel Başkan Yardımcısı Ali Cancı okudu.

Tekel işçisinin, itfaiye işçisinin, Kent Ulaşım işçisinin, şeker işçisinin, Marmaray işçisinin, Cemen Tekstil işçisinin, Esenyurt Belediye işçisinin, Sinter Metal işçisnin haftalardır hak arama savaşımı verdiğini dile getiren Cancı, “Kulaklar sağırsa eller şartele!” dedi. Mücadelenin 4 Şubat ile bitmeyeceği, haklar alınana kadar süreceği vurgulandı. Bugün bir adım olarak saat 13.00’da Türk-İş Genel Merkezi önünde Tek Gıda İş Genel Başkanı Mustafa Türkel’in de katılacağı açlık grevinin başlayacağı ilan edildi. “Mücadele adım adım Türkiye’ye yayılacaktır.” dendi.

4 Şubat’ta greve! Sokağa, eyleme, özgürleşmeye!

Kadını, erkeği, genci, emekliyi, işçiyi, memuru, işsizi ve bütün halkı 4 Şubat’ta eyleme, greve çağıran emek örgütleri adında Ali Cancı, basın açıklamasını “Unutmayın, bugünün yarını da var. Mahkeme kadıya mülk değildir.” diyerek bitirdi.

4 Şubat Eylem takvimi;

• Anadolu Yakası için, 11.00 Eminönü İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde

• Avrupa Yakası için, 11.00 Edirnekapı Suriçi’nde toplanılacaktır.

• Yürüyüş 13.00’da Saraçhane Parkı’nda bitirilerek burada bir basın açıklaması gerçekleştirilecektir.