DİSK/Birleşik Metal-İş, Mahle Mopisan’da örgütlenme çalışmaları başlatmıştı. İşçilerin sendikalaşma adımlarını engelleyemeyen Mahle patronu, örgütlenmeyi kırmak için Türk Metal’le işbirliğine gitti.

Birleşik Metal-İş, gelinen süreci kamuoyun ile paylaşan bir basın açıklamasuı yayınladı.

Basın açıklaması:

Konya Mahle Mopisan’da, sendikamız üyesi işçiler, aynı İzmir Mahle Mopisan’da olduğu gibi, SAHTE EVRAK VE HİLE İLE taşeron sendika Türk Metal’e ÜYE YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR.

Konya’da kurulu Alman sermayeli Mahle Mopisan Konya Yedek Parça San.ve Tic. AŞ. işyerinde sendikamıza üye olan işçiler, işverenin yoğun baskısı altında Türk Metal’e üye olmaya zorlanıyor.
Dün işyerine getirilen noter vasıtasıyla işçiler sendikamızdan istifa ettirilmeye, diğer sendikaya üye yapılmaya zorlanmış ancak üyemiz işçilerin kararlı tutumu karşısında başarılı olunamamıştı.
İşçileri noterin huzurunda sendikamızdan istifa ettiremeyen işyeri yöneticileri ve Türk Metal, bu kez sahte evraklarla, nüfus cüzdanı fotokopileri ile işçiler olmadan işlem yapmaya kalktılar.
Konya 6.Noterliği’nde yapılmaya çalışılan bu uygulama, sendikamız yöneticilerin ve işçilerin notere gelmesi sonucu engellendi.

Sahte evraklar binadan kaçırıldı. Yapılmaya çalışılan sahtecilik polis tarafından tutanak altına alındı.
Şimdi tüm kamuoyunu buradan bir kez daha bilgilendirmek istiyoruz. Mahle Mopisan Konya fabrikasında Anayasa ve çalışma yaşamını belirleyen yasalar ayaklar altına alınmaktadır.
Tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz.

DİSK/Birleşik Metal-İş